Over ons, AntsFlanders

Wij zijn dé specialist in inheemse en exotische mierenkolonies in België. Wij voeden 95% van onze mierenkolonies op vanaf een enkele koningin in een proefbuis, zo kunnen wij gezonde dieren en een goede koloniegroei garanderen. Het project dat oorspronkelijk een Engelstalig Youtube kanaal was is uitgegroeid tot een aanspreekpunt voor de hobby dat ook zelf opgekweekte kolonies en accessoires verkoopt.

Bij het houden van mieren komt veel geduld kijken, daarom hanteren wij voor elke soort een vaste prijs en kijken wij niet naar het aantal werksters.

Onze eigen Iridomyrmex purpureus kolonie

Onze eigen Camponotus nicobarensis kolonie

Onze andere dieren

Wij zijn echte dierenliefhebbers, zo hebben wij nog andere dieren thuis zitten er is soms ook nakweek beschikbaar van deze dieren. Meer info over onze dieren is te verkrijgen via mail.

Onze kweekgroep Neocaridina palmata 'Blue Pearl'.

Onze favoriete vis, een Tetraodon miurus genaamd patat.

De kweekgroep Cubaris sp. 'Rubber Ducky'

De 'poging' tot kweekgroep Blue Death Feigning Beetles (Asbollus verrucosus)

Nakweek van Cubaris sp. 'Amber Ducky'

Het houden van mieren als huisdier

In de jaren 70 kwam het houden van mieren terecht bij het grote publiek, dit kwam door het bekendste formicarium ooit "Uncle Milton's ant farm". Dit formicarium was een eenvoudig zandformicarium met een plastieken landschap. Als je het formicarium kocht kreeg ja via de post mieren van de soort Pogonomyrmex californicus deze mieren hadden geen koningin en dus na enkele maanden gingen de mieren dood en stierf ook de kolonie uit. Na enkele decennia succes verdween het houden van mieren uit de spotlight. Het was pas in het jaar 2016 dat het houden van mieren terug in de spotlight verscheen, dit kwam grotendeels door het internationale succes van Antscanada.

Reptielenbeurs Houten

Beginnen met het houden van mieren

Bestellen!