Europese Mieren

europese mieren

Europese Mieren

Op deze pagina staan al onze Europese mieren opgelijst. Deze soorten zijn (meestal) makkelijker te houden dan exotische soorten. De ideale beginnerssoorten zijn Lasius niger, Lasius flavus en Messor barbarus. Deze mierensoorten houden allemaal een diapauze tijdens de wintermaanden en hebben dus gemiddeld een tragere ontwikkeling dan exotische soorten.

Home / Europese Mieren

Europese mieren op voorraad

Niet in voorraad

Europa is de thuisbasis van vele soorten mieren, waarvan sommige uniek zijn voor bepaalde regio’s en omgevingen. In België alleen al zijn er meer dan 50 soorten mieren bekend. Enkele van de meest voorkomende Europese mierensoorten zijn de wegmier en de zwarte zaadmier.

De gewone reuzemier is één van de grootste mierensoorten in Europa en is bekend om zijn grote nesten in bosrijke gebieden. Deze mieren zijn zeer georganiseerd en werken samen om hun kolonies te bouwen en te beschermen. Ze voeden zich met insecten en zoete stoffen zo hebben een belangrijke rol in het ecosysteem.

De zwarte zaadmier is een veel voorkomende soort die bekend staat om zijn vermogen om snel te bewegen en voedsel te vinden. Deze mieren zijn te vinden in allerlei omgevingen, waaronder graslanden, tuinen en bossen. Ze voeden zich met een verscheidenheid aan voedsel, waaronder insecten en zaden.

De zwarte wegmier is een andere veel voorkomende soort in Europa en is te vinden in tuinen en parken. Ze voeden zich met zoete stoffen en zijn vaak te zien bij honingdauw afscheidende insecten, zoals bladluizen.