Over Ons

Over ons

Wilt u beginnen met het houden van mieren? Dan bent u op de juiste plaats aangekomen! Wij bij AntsFlanders zijn gespecialiseerd in exotische en inheemse mierensoorten. Hebt u vragen omtrent de hobby? Dan kan u ons altijd contacteren.

Home / Over Ons
Het Begin

Dieren met minder dan zes poten.

Van kleins af aan ben ik opgegroeid met een grote verscheidenheid aan dieren rondom mij. Toen ik in de kleuterklas zat was mijn vader een fervent kweker van gifkikkers. Ik kreeg het dus als ware met de paplepel binnen. Na jaren gefascineerd te zijn door deze amfibiëen besloot mijn vader de eerste reptielen in huis te nemen.

Na enkele jaren door te brengen met onze eerste reptielen, namelijk baardagamen, was ik gedreven om het volgende reptiel in huis te krijgen, namelijk slangen. Mijn eerste slang was een Lampropeltis getulla. Mijn vader is zich doorheen de jaren geen specialiseren in slangen, voornamelijk in Python regius.

Ik nam een andere route, de fascinatie voor aquaria en de onderwaterwereld begon te groeien. Ik had enkele gezelschapsaquaria en heb hier veel uit geleerd. Vooral over de natuurlijke inrichting, waterparameters en het verzorgen van de planten.

Enkele glaskikkers van de soort Hyalinobatrachium valerioi

Onze mannelijke Pyxicephalus adspersus, Brutus

Beginnen met het houden van mieren

Op een warme lentedag liep ik met mijn gezin rond op een lokale rommelmarkt.

Mijn vader riep mij en zei cynisch dat er een kraam stond dat een mieren gelnest verkocht. Ik heb daar toen mijn eerste formicarium gekocht. Diezelfde dag ben ik nog op zoek gegaan naar mieren. Ik had de dag voordien op een locatie dichtbij “grote” mieren waargenomen. Vol enthousiasme had ik daar mijn eerste Lasius niger koningin gevangen. Enkele dagen later kwam ik erachter dat ik daadwerkelijk een koningin had gevangen maar dat gelnesten totaal ongeschikt zijn voor kolonies.

Onze oprichting

Na het grootbrengen en verkopen van enkele inheemse kolonies en het houden mijn eerste exotische kolonie, besloot ik om mijn eigen Youtube kanaal te starten.

Na het produceren van enkele video’s (en het ontdekken van mijn fascinatie voor grafisch ontwerp), kwam ik erachter dat dit toch niet helemaal mijn ding was. Na een klein verkoopstandje te hebben op het openingsweekend van de nieuwe vestiging van Anaconda Reptiles, had ik uiteindelijk wel mijn ding gevonden.

Onze groei

Het vergaren van expertise met Zuid-Europese en Aziatische mierensoorten was een langzaam maar essentieel proces.

Als verkoper heb je ervaring en expertise nodig zodat je je klanten zo goed mogelijk kan helpen met eventuele problemen en vragen. Op de dag van vandaag verkopen wij mierenkolonies van over de hele wereld en staan wij ons cliënteel te raad met onze jaren ervaring opgebouwd door mierenkolonies van Acromyrmex tot Temnothorax.

Onze andere dieren


Garnalen

Wij hebben enkele aquaria met verscheidene soorten garnalen.


Caridina cantonensis

Kikkers

Wij kweken ook enkele soorten glaskikkers en pijlgifkikkers.


Pyxicephalus adspersus

Gekko’s

Wij kweken met twee soorten gekko’s uit Nieuw-Caledonië.


Rhacodactylus leachianus ‘Nuu Ami’