Exotische Mieren

Exotische Mieren

Hier staan de exotische mieren opgelijst. Deze mieren hebben een constante luchtvochtigheid en temperatuur nodig en zijn dus enkel voor gevorderde hobbyisten. Het grotendeel van deze mieren zijn meesters in ontsnappen en dienen dus goed onder controle te worden gehouden. Deze mieren houden geen winterslaap en hebben een zeer snelle ontwikkeling. Kolonies van deze soorten kunnen heel snel in omvang toenemen. Deze soorten komen van nature niet voor in Europa en mogen dus onder geen beding terecht komen tussen de inheemse fauna en flora.

Home / Exotische Mieren

Exotische mieren in Voorraad

Niet op voorraad

Op elk continent behalve Antarctica komen mieren voor. In Zuid-Amerika zijn er bijvoorbeeld vele soorten mieren die zich hebben aangepast aan het leven in het regenwoud. In Afrika leven verschillende soorten mieren in de savanne en woestijngebieden. In Azië zijn er onder andere mieren die in de bergen leven en zich hebben aangepast aan het koude klimaat. Er is dus een grote variëteit aan mierensoorten.

Exotische mieren zijn niet geschikt voor beginners omdat deze een stabiele, hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid nodig hebben. Deze hoge parameters worden bereikt door het toevoegen van een externe warmtebron zoals een warmtemat of warmtekabel. Deze mieren hebben in de meeste gevallen geen winterslaap en blijven dus het gehele jaar doorgroeien, de ontwikkeling gaat dus vele sneller dan de meeste Europese mieren.

De Camponotus nicobarensis is één van de bekendste exotische mieren in de hobby en is een ideale eerste exotische mierensoort. Deze soort groeit zeer snel in aantal en is zeer tolerant voor stress en temperatuursveranderingen. Deze soort wordt gekenmerkt door zijn bruin en rode verschijning

Omdat deze mieren niet inheems zijn in Europa mogen deze dieren onder geen beding in de natuur belanden. Als u wilt stoppen met de hobby mag u ons altijd contacteren zodat wij deze kunnen overnemen.